Сайтът на Българските музеи

Изложби по повод Съединението - Пловдив

02.09.2020

Етнограският музей в Пловдив представя две изложби по случай на Съединението на България


Пловдив, 1 септември /Таня Благова,БТА/
Регионален етнографски музей - Пловдив представя две изложби, по случай на Съединението на България - 6 септември и Европейски дни на наследството - 19 и 20 септември 2020 г., съобщиха от пресцентъра на музейната институция.
От 3 септември до 6 октомври гостува изложбата "Мъжки времена" на Регионален етнографски музей "Етър", която представя основните периоди от живота на мъжа в България, като се засяга периодът от края на XIX век до първата половина на XX век.
От 3 септември до 10 октомври 2020 г. в салона на първия етаж ще бъде представена изложбата "Музеят - наследство и мисия. 100 години история", която ще запознае посетителите с историята на Етнографския музей. Тази експозиция проследява историята на музея от създаването му преди повече от 100 години, до наши дни. Представя личности като секретар-уредника Стою Шишков, директора Йордан Попгеоргиев, кмета Божидар Здравков и много други, които са свързали живота си с идеята за изграждане и укрепване на Етнографския музей. Представена е и историята на къщата на Аргир Куюмджиоглу, която през 2017 г. навърши 170 години, нейните стопани, строители и реставратори.

Източник БТА